25.5.12

Äppel,päppel,piron,paron,puff!

Var och fota  äppelblomsknoppar i en arbetskompis trädgård idag och blev så sugen på äppelkaka. Hitta på Tasteline ett bra sockerfritt recept.


Sockerfri äppelkaka
125 g margarin
3½ dl sötningsmedel
1½ tsk kanel                                                                         
3 ägg
1 dl kvarg(i svenska recept står det kesella)
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 äppel

c. 12 bitar(beror på hur snål man är)

 1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Rör margarin, sötningsmedel och saffran eller kanel pösigt. Dela äggulorna från vitorna. Rör i äggulorna, ett i taget och kesellan. 
3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem.
4. Häll smeten i formen.
5. Skala ev, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten
Lite kanel skulle man ha strött på för färgens skull.Men smaken är ju den viktigaste.
 
                                                             
 Man skall vara mycket försiktig när man rör sig med kameran. Tänk om man fotar en kossa tex.Vad leder det till. 
Skulle ta mig en smakbit men den var ganska god så de blev nog två. Vanljsås skulle ha gjort susen men orka inte ställa mig och koka.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti